tirsdag 14. august 2007

Foccacia

Tusen takk til Lene som ga meg denne supre oppskriften. Skulle egentlig spare den til etter fødselen sånn at vi kunne kose oss med spekemat og foccacia, men jeg klarte ikke å vente, så det ble deeeilig kyllingsalat til. Det ble bare såå godt, og jeg er skikkelig imponert over brødet altså.


Foccacia:
1 pk gjær
1 l lunket vann
1 ts salt
1 1/2 dl smeltet melange
ca 18 dl hvetemel
3 ts maldonsalt (sånne saltflak)

I stekeovnen: 175 grader i ca 45 min.

Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet.
Ha i resten av vannet, salt 1 dl av smøret og melet.
Deigen er ganske løs.
La deigen heve under plast på et lunt sted ca 30 min.
Ha deiligen i en smurt langpanne (den skal nærmest helles i).
Trykk med fingrene over deigen slik at det blir groper og deigen kommer godt ut til kantene.
Hell over resten av smøret, dryss på bordsaltet og la brødet etterheve under plast ca 20 minutter på et lunt sted.
Stek brødet.

1 kommentar:

Lene sa...

Så bra at brødet ble vellykka!
Foccacia og kyllingsalat hørtes veldig godt ut. Jeg må nok ha det snart, kjenner jeg :)

Ellers sitter jeg her og krysser fingre for at det du kjenner nå er begynnelsen på en fødsel!
Lykke til!